diumenge, 11 de gener del 2009

Victòria de més de tres punts



Importantíssima victòria del Barça contra l’Osasuna. La tretzena fora de casa, aquesta temporada. Important, perquè en els últims tres anys no s’havia aconseguit un resultat positiu a Iruña. Important perquè s’ha remuntat un dos a ú a deu minuts del final i amb unes condicions meteorològiques i ambientals realment adverses, demostrant esforç i feina fins a l’últim minut; els jugadors es mereixen una gran ovació, que des de la PBF els volem traslladar a través d’aquest bloc. I important també, perquè es dóna l'enèssim cop d’efecte psicològic als rivals directes, perquè jornada a jornada s’augmenta la distància fins als dotze punts, amb els immediats perseguidors, R. Madrid i Sevilla.

Guardiola ha reconegut un punt de sort en la victòria a El Sádar, referint-se al que s'ha vist i esdevingut la segona part, on el cuer ha posat contra les cordes el líder, que s’ha valgut de la qualitat individual dels jugadors, amb un Messi de nou extraordinari essent ell qui ha fet decantar la balança al nostre favor. No cal abaixar la guàrdia en els partits contra els rivals teòricament inferiors. S’ha comprovat que aquests equips han donat més guerra que no els rivals directes, als quals podríem dir que s’ha guanyat amb certa autoritat. Els exemples són clars: Osasuna, Mallorca i Getafe han estat els teòrics dèbils, que ens han pogut guanyar. El Getafe ens va empatar a casa; el partit contra el Mallorca es resol gràcies a un gol en posició incorrecta; i l'Osasuna ens guanyava a deu minuts del final. Mentrstant, en els partits contra els grans hem demostrat un gran domini tàctic acompanyat d'un altíssim grau de concentració que ens han donat victòries clares, tot i que reconeixem que els marcadors han estat generosos, sobretot contra València i At. de Madrid.

Per acabar la primera volta, la propera jornada ens depararà un interessantíssim enfrontament contra el Deportivo, un equip que, tot i la recent ensopegada contra el Sevilla, està demostrant un molt bon moment de forma cosa que ens fa definir el partit, com a enfrontament directe, amb la prèvia del partit de Copa de dimecres, contra l’At. de Madrid.