dilluns, 16 de febrer del 2009

Ricardo atura la ratxa


Ja ens perdonaran els nostres habituals lectors pel titular "futbolero" d'aquesta jornada, però a la redacció d'aquest bloc hi va haver unanimitat mentre seguíem el partit per la ràdio, de la mà de la brillant crònica del Mestre Puyal: perdre els punts així, neguiteja (més que traquilitza) els nostres adversaris. L'actitud va ser la de sempre. Va fallar que la pilota entrés una altra vegada. Perquè al cap i a la fi, allò que tan repeteix l'entrenador blaugrana, Pep Guardiola, de respecte al contrari i de no menystenir-lo, és allò que es va veure al camp del Betis. El porter bètic va estar soberbi i va saber-ho aturar gairebé tot, i va ser el determinant perquè després de deu victòries seguides, finalment el Barça acabés cedint dos punts al Ruiz de Lopera.

La crònica

Guardiola segueix gestionant el temps i el coixí de punts tot pensant en les properes quatre setmanes en que el FCB haurà de disputar fins a set partits: quatre de lliga, dos de la lliga de campions i un de copa. Aquesta gestió del temps comporta el risc de no alinear l’equip més potent i resguardar els jugadors més determinants. Perquè es trenqués la ratxa de deu victòries seguides a la lliga (i de nou victòries consecutives en camp contrari) s’han hagut de donar les baixes a la defensa de Carles Puyol i de Rafa Màrquez; a més de que Guardiola decidís que Messi i Henry comencessin el partit a la banqueta.

Tot i això l’actitud de l’equip va ser la de sempre. Una actitud que li va permetre remuntar els dos gols que havia encaixat i que només la gran actuació del porter bètic, Ricardo, va impedir que el FCB sumés els tres punts.

Pep Guardiola té cinc dies per preparar el derbi contra l’Espanyol, un equip que tot i presentar símptomes de recuperació fa mesos que no guanya, però que com es va comprovar en l’enfrontament de copa, contra el FCB adopten una especial motivació que caldrà contrarestar amb més motivació.

Calçotada 2009

Dijous passat la junta de la PBF es va reunir al local habitual de reunions en que es va començar a preparar la tradicional calçotada que uns anys ençà portem organitzant. La data definitiva està per confirmar. S’espera que per a aquesta setmana es pugui fer l’anunci oficial amb els actes previstos a que, evidentment hi és convidada tota la massa blaugrana de la nostra illa i de més enllà que vulgui gaudir d’una jornada gastronòmica, lúdica i barcelonista que ha estat un autèntic èxit en els últims anys.