dilluns, 15 de desembre del 2008

Èxit clamorós de la jornada socioesportiva de dissabte


Evidentement, el Barça és més que un club. Això que a hores d'ara ningú discuteix només és possible gràcies a la capacitat i la implicació de la culerada, gràcies a que la gran massa social està farcida de persones actives i emprenedores que fan que ser del Barça sigui alguna cosa més que ser afeccionat al futbol (o al bàsquet, o a l'handbol, o etc). Dissabte passat la nostra penya, la segona entitat formenterera en nombre d'associats, va ésser present en dos actes socials. Un, va tenir lloc a la ciutat de Barcelona, on socis de la PBF van participar amb altres tres penyes blaugranes en el I torneig de penyes barcelonistes en suport a les seleccions esportives catalanes; el segon, va ser l'habitual sopar organitzat per seguir el matx contra l'etern rival. Per postres, un gran nombre de socis membres de la PBF van tenir l'oportunitat de veure en viu, i sota la intensa pluja que va caure sobre el Camp Nou, la desfeta del R.Madrid contra el nostre Barça. Tot plegat és un indicatiu fiable de la bona salut de que gaudim a la PBF i que la capacitat de convocatòria i la resposta de la nostra massa social és garantia d'èxit.


El partit


Les cròniques esportives de diumenge i dilluns ja parlen abastament de la important victòria del FCB enfront del Madrid, en una jornada en que el Barça ha augmentat l’avantatge amb el segon classificat, deixant palès que l’equip és candidat a tot.


S’ha guanyat contra un equip que, com molts han fet i faran aquesta temporada, es tancà darrera tot esperant la seva oportunitat en algun contraatac. L’esplèndid moment de forma de Víctor Valdés va deixar en zero les ja minses aspiracions inicials dels blancs, que no van tenir contemplacions a l’hora d’anul·lar Messi del camp.


El joc agressiu contra el crack argentí, amb la connivència de l’àrbitre del partit, no impedí que Leo Messi marcàs, d’una excel·lent vaselina, el 2-0 ja en el temps de descompte, quan només vuit minuts de que Eto’o havia aconseguit obrir la llauna del Madrid en rebre una pilota rematada de cap per Puyol que, amb un salt ple de pundonor, orgull i fe, fa incrementar a 12 els gols del Barça a pilota aturada, el 25% dels gols culers d'aquesta temporada. Val a dir que la llauna es va començar a obrir coincidint amb l’entrada de Sergio Busquets que va donar ales a l’equip, provocant un penalti que Eto’o no va poder transformar.

El Barça il·lusiona fins i tot no jugant un dels seus millors partits, però ja se sap que en els clàssics, el joc brillant és difícil de vore, i el que compta de veres és el resultat i el forat, cada vegada més gran, amb els rivals.

L'acte social

Coincidint amb el clàssic contra el Madrid, la PBF va organitzar un altre sopar d’arròs de matances amb els nostres socis. L’acte va tenir lloc al Saló Pep Antonina de l’Hostal Illes Pitiüses de Sant Ferran i hi assistiren una trentena de socis i sòcies que aprofitaren la prèvia del partit per veure les evolucions del València – Espanyol i per realitzar la tradicional porra, que no guanyà ningú i per fer la també típica tertúlia d’avantmatx. En acabat el partit, amb el pot de la porra que no es va endur ningú i a proposta del nostre president, els assistents brindaren amb cava per la victòria contra el Madrid i pels dotze punts que ja li treim als meregues.

L'acte esportiu

Quan el nostre enviat especial ens faci arribar la crònica de la jornada, aquesta serà degudament publicada en aquest bloc. Fins aleshores, vos avançam que el paper de la PBF en el I torneig de penyes barcelonistes en suport a les seleccions esportives catalanes va ser digne i que es va aconseguir un meritori tercer lloc.