dilluns, 17 de novembre del 2008

L'estratègia funciona


Aquesta jornada hem augmentat l'avantatge de punts amb els nostres perseguidors: en dos més amb el Vila-real i amb tres punts més a València i R.Madrid. Bé, molt bé. I l'estratègia funciona.

Ahir, Leo Messi va obrir el marcador executant una jugada d'estratègia. Que necessita de jugadors intel·ligents i espavil·lats? Sí, i els tenim. Però sobretot el que es necessita és treball: preparació. És evident que quan la pilota entra tot és més senzill, les coses més difícils surten, però el que ens agrada d'aquest Barça d'enguany és que vol guanyar. I aquest voler guanyar s'ha de reflexar, sobretot, en la figura del líder de l'equip, en la persona del seu entrenador, Josep Guardiola. Des de dilluns, en Pep ja pensa en el diumenge vinent, en l'equip que es trobarà davant i en les dificultats que aquell li posarà per impedir que el Barça faci el seu joc. I totes les armes esportives ens valen i ahir el FCB va demostrar la diversitat d'arsenal que té en el seu poder i va executar a la perfecció un doble victòria. Primer va guanyar el seu partit amb autoritat en el marcador i en el joc; i segon va enviar un missatge de solidesa a la resta de rivals que aquesta jornada han patit ensopegades perquè cal recordar que tant el R.Madrid com el Vila-Real han ensopegat amb les dues darreres víctimes del FCB, i això, a la moral del futbolista, hi pesa.


És cert que, com deien la setmana passada, el Barça ha de jugar encara amb els seus més directes rivals. Serà una excel·lent oportunitat perquè el FCB de Guardiola, demostri que totes aquestes expectatives que està despertant en les últimes setmanes no són esbiaixades. La prudència, el respecte cap als rivals i la cultura de l'esforç (qui vol una cosa se l'ha de treballar) que en Pep està inculcant a la plantilla són el camí encertat per assolir els èxits i per fer història. Però recordem una cosa: si es vol fer història, s'han de guanyar títols. I per guanyar títols s'haurà de patir. I patir contra els grans.