dimarts, 20 de maig del 2008

Avui fa setze anys


Avui fa setze anys d'aquell 20 de maig de 1992 i de la gloriosa victòria a Wembley en la final de la Champions contra la Sampdoria de Gènova. Va ser en el minut 111 de partit quan Ronald Koeman va batre el porter Pabliuca per la seva dreta, en un llençament de falta indirecte des de la frontal de l'àrea. Si clicau aquí, podreu veure el gol amb la narració que feia Joaquim Maria Puyal del gloriós gol.


Aquella primera copa d'Europa era el quart títol de l'era Cruyff com a entrenador, després de guanyar la lliga la temporada anterior (90/91), la Copa la temporada 89/90 i la Recopa la temporada 88/89. En haver tornat de Wembley, el Barça encaminaria un final de temporada brillant que culminaria guanyant la lliga en la última jornada gràcies al cop de mà (el primer d'ells) del CD Tenerife, entrenat aleshores per Jorge Valdano.


Aquell dia l'alineació del FC Barcelona va ser Zubizarreta, Nando, Ferrer, Koeman, Juan Carlos, Bakero, Laudrup, Guardiola, Eusebio, Stoichkov i Julio Salinas. Goikoetxea va substituir Salinas; i Alexanko va substituir Guardiola just després del gol de Koeman.


Aquell partit serà recordat també per la famosa frase que Johan Cruyff va dir als seus jugadors minuts abans de que sortissin al camp: "Sortiu i gaudiu-ne".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Inoblidable vespre-nit a s'Espalmador !!!

Encara hem d'anar a Castaví!

Visca el Barça i Visca la Terra!