dilluns, 11 de febrer del 2008

Èxit de la Calçotada 2.008

Can Marroig es va tenyir de blaugrana. Cent cinquanta culers es varen ajuntar ahir diumenge per celebrar la tradicional calçotada de la Penya Barcelonista de Formentera en una jornada gastronòmico-festiva que va tenir entretenguts a petits i grans des de la una del migdia i fins les sis de la tarda, quan ja començava a fer-se fosc.

La festa barcelonista es feia aprofitant que mos trobam en plena temporada del calçot, una de les menges més exquisites a la vegada que populars, del País. És simple: cebes tendres, salsa salvitxada, carn torrada, fruita i, evidentment, cafè caleta. El menú fou molt celebrat entre els socis i simpatitzants i la salsa, elaborada pel cap de cuina oficial de la PBF, rebé nombrosos elogis.

La jornada va començar aviat per a l'organització, que estava convocada a les nou del matí a Can Marroig per començar el muntatge de la complexa infraestructura necessària per a tal esdeveniment. Les barres, els focs, els calçots, tot havia d'estar a punt per a la una del migdia, hora en que la nostra massa social estava convocada. Prèviament, calia carregar-se d'energia amb un bon esmorzar a base d'exquisitedes. Sobrassada, carn de bestiar i vi de la Terra.

Hi hagueren vàries activitats que tengueren lloc una vegada dinats. Es va rifar un espectacular xandall del Barça; curses de sacs per als més petits i una disputadíssima tirada de galls, que va tenir de guanyador, en Toni Calafat (amb set galls tirats).

Tot plegat una sana i autèntica jornada de barcelonisme. Podeu veure les fotos que va fer la mateixa organització durant tot el dia, a través d'aquest enllaç.